Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Olszance z/s w Krzyżowicach

Utworzono dnia 12.01.2021

Załącznik  do Zarządzenia nr 1/2021 r. z dnia 12.01.2021r. Kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Olszance z/s w Krzyżowicach

Regulamin pracy Komisji Konkursowej w celu wyłonienia kandydata na wolne stanowisko urzędnicze: Główny Księgowy w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Olszance z/s w Krzyżowicach.

§ 1

1. Nabór przeprowadza Komisja Konkursowa, zwana dalej Komisją w składzie 3 osobowym, w tym Przewodniczący Komisji.
  2. Członków Komisji powołuje Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Olszance z/s w Krzyżowicach.
  3. Pracami Komisji kieruje jej Przewodniczący.
  4. Komisja podejmuje decyzję w składzie 3 członków Komisji tym Przewodniczący Komisji.
  5. W skład Komisji mogą wchodzić osoby nie będące pracownikami Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Olszance z/s w Krzyżowicach a zatrudnione w Urzędzie Gminy Olszanka.

§ 2

1. Rekrutacja na ww. stanowisko przebiegać będzie w dwóch etapach.
  2. Etap pierwszy nastąpi w dniu 22.01.2021r.  i obejmuje weryfikację przez Komisję konkursową dokumentów aplikacyjnych pod względem wymagań formalnych i dopuszczenia do drugiego etapu.
  3. Kandydaci zakwalifikowani do drugiego etapu postępowania dnia 22.01.2021r. zostaną powiadomieni telefonicznie i drogą elektroniczną.
  4. W ramach etapu drugiego w dniu 27.01.2021r. uczestnicy naboru zostaną poddani pisemnemu sprawdzenie wiedzy z zakresu pracy na stanowisku / test sprawdzający / oraz odbędą rozmowa kwalifikacyjną w trakcie której kandydaci odpowiadają na zadawane przez Komisję pytania
  5. Przewidywany termin zakończenia postępowania konkursowego nastąpi w dniu 28.01.2021r.

§ 3

1. Ocena kandydatów przez członków Komisji dokonywana jest na kartach punktowania określających kryteria przydatności kandydata, wg opracowanego arkusza testowego ( w załączniku).
  2. Członkowie Komisji dokonują oceny punkowej poprzez wpisywania w odpowiedniej rubryce cyfry arabskiej.
  3. Za każde pytanie zawarte w teście uczestnik konkursu może otrzymać od 0 do 3 pkt.
  4. Konkurs wygrywa kandydat, który uzyskał najwyższą łączną ilość punków.

§ 4

1. Z posiedzenia Komisji sporządza się protokół, który podpisują obecni na posiedzeniu członkowie Komisji.
  2. Do protokołu dołącza się karty punktowania członków komisji.

§ 5

Niezgłoszenie się kandydata dopuszczonego do drugiego etapu konkursu, niezależnie od przyczyn, eliminuje go z udziału w konkursie.

§ 6

Członków Komisji obowiązuje zachowanie tajemnicy z całości przebiegu postępowania konkursowego.

§ 7

Komisja ulega rozwiązaniu z dniem dokonania wyboru.

Kierownik GOPS w Olszance

/-/Zbigniew Dzięgielewski